University of Turku

Materiaalifysiikan professori

2024-06-04 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa on haettavana materiaalifysiikan professorin työsopimussuhteinen tehtävä. Tehtävään etsitään henkilöä, jolla on kansainvälisesti arvostettua kokemusta materiaalifysiikan alalta, painottuen epäorgaanisten puolijohteiden pinta- ja rajapintojen, sekä ohutkalvojen tutkimukseen. Kokeellisen tutkimuksen ja teoriapohjaisen mallintamisen tiivis yhteistyö on osa tehtävänkuvaa. Tehtävään kuuluu myös tutkimusryhmien välisen monialaisen yhteistyön kehittäminen.

Tehtävä sijoittuu fysiikan ja tähtitieteen laitokselle materiaalitutkimuksen laboratorioon, jossa käytettävissä on monipuolinen pintatutkimuksen laitteistokokonaisuus. Sen lisäksi laboratoriossa käytetään aktiivisesti synkrotronisäteilyä kokeellisessa spektroskopiassa. Muita kokeellisia mahdollisuuksia tarjoaa Turun yliopiston fysiikan ja tähtitieteen, kemian sekä kone- ja materiaalitekniikan laitoksilla toimivien materiaalitutkimuksen ryhmien yhteistyöalusta MARI (mari.utu.fi).

Fysiikan ja tähtitieteen laitoksella tehdään kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta, joka on usein poikkitieteellistä. Laitoksen päätutkimusalat ovat materiaalifysiikka, kvanttimekaniikka sekä tähtitiede ja avaruustutkimus. Tutkimme ja sovellamme luonnonlakeja tarjotaksemme laadukkainta koulutusta ja innovatiivisia ratkaisuja ihmiskunnan parhaaksi.

Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan.

Tehtävänkuvaus

Professori

  • harjoittaa ja ohjaa tieteellistä tutkimustyötä
    • Hänen odotetaan toimivan yhteistyössä muiden tutkimusryhmien kanssa, muodostavan ja itsenäistä tutkimusryhmää ja hankkivan kotimaista sekä kansainvälistä tutkimusrahoitusta. 
  • antaa tutkimukseen perustuvaa opetusta
    • Tehtävään kuuluu yhteisvastuu materiaalitutkimuksen maisterilinjan opetuksesta. Hänen odotetaan lisäksi osallistuvan aktiivisesti perus- ja jatko-opetukseen sekä näiden kehittämiseen.
  • ohjaa opinnäytteitä kaikilla akateemisilla tasoilla
  • seuraa tieteen kehitystä
  • osallistuu alallaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön
  • osallistuu hänelle osoitettuihin yliopiston hallinnollisiin tehtäviin.

Haku alkaa 3. toukokuuta 2024 ja päättyy 4. kesäkuuta 2024, klo 16.00 (Europe/Helsinki)

Etsimämme henkilö

Toimeen valittavalta henkilöltä odotetaan valmiuksia kokeellisen ja laskennallisen toiminnan yhdistävän tutkimuksen johtamiseen. Häneltä edellytetään kotimaisen ja kansainvälisen tutkimusrahoituksen hankkimista, innovatiivisuutta ja aktiivista yritysyhteistyötä, osallistumista perus- ja jatko-opetukseen ja näiden kehittämiseen sekä yliopistohallinnollisiin tehtäviin. Lisäksi odotamme kykyä korkeatasoiseen opetukseen.

Tehtävä täytetään vakituisena professorin tehtävänä hakijan aiempien akateemisten näyttöjen (tutkimusansiot, opetusansiot ja akateeminen johtaminen ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus) perusteella. Professorin (Full Professor) tehtävään haetaan kokeneita ja kansainvälisesti ansioituneita asiantuntijoita, joilla on jo erinomainen julkaisutuotanto, menestystä ulkoisen rahoituksen hankinnassa ja näyttöjä korkeatasoisesta opetuksesta.

Tehtävään otettavan edellytetään täyttävän Turun yliopiston johtosäännön 31§:ssä säädetyt kelpoisuusvaatimukset.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.


Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan työyhteisön. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Professorin palkka määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän (YPJ) mukaisesti. Tehtävän palkkaukseen otetaan kantaa työsopimusta laadittaessa.

Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Hakuohjeet

Hakemukset tulee jättää viimeistään torstaina 4.6.2024 klo 16.00 mennessä yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan.

Hakuohjeet ja tietoa professorin ja apulaisprofessorin rekrytointiprosessista

Liitäthän hakuohjeissa sivulla 2 mainitut liitteet hakemukseesi. 

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa fysiikan ja tähtitieteen laitoksen johtaja, professori Jarno Salonen. Tiedusteluihin rekrytointiprosessista vastaa hallintopäällikkö Merja Fehlig, matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, 20014 Turun yliopisto.


Fysiikan ja tähtitieteen laitos

Fysiikan ja tähtitieteen laitos koostuu fysiikan osastosta ja Tuorlan observatoriosta. Laitoksella on 8 professoria ja kaikkinensa laitos on noin 80 hengen työyhteisö. Fysikaalisissa tieteissä on perustutkinto-opiskelijoita noin 350 ja jatko-opiskelijoita noin 80.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa etsimme totuutta ja kehitämme ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen ja älykkääseen yhteiskuntaan. Science Fiction becomes reality.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Materiaalifysiikan professori
Työnantaja
Sijainti
Vesilinnantie 5 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-05-02
Viimeinen hakupäivä
2024-06-04 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-06-04 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research 4 min arvioitu lukuaika
...
European Space Agency’s Φ-Lab: Keeping a Watchful Eye on Our Planet The European Space Agency (ESA) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita